Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Atletický čtyřboj

Atletický čtyřboj

  • Pavel Hegr

PhDr. Pavel Hegr

16. 5. 2024

Dne 10. 5. se v Jablonném v Podještědí  uskutečnilo okresní finále družstev v atletickém čtyřboji. Atletického klání se zúčastnily i družstva dívek a chlapců z naší školy. 


Za mladší žákyně to byly: Barvíková Viktorie, Kafková Amálie, Čechová Zuzana, Nečesaná Ema, Halčinová Nikola.  Za starší žákyně: Čubanová Natálie, Chocholoušová Tereza, Kalvachová Amélie, Dosedělová Eliška, Kuncová Aneta.  Za mladší žáky:  Blažek Jakub, Blažek Matěj, Jakub Flégl, Jan Patera Za starší žáky: Kafka Vojtěch, Havlík Petr, Dlabač Jakub, Günter Matěj, Kubelka Daniel.

Soutěžilo se v těchto disciplínách:

ml. žákyně: 60 m; dálka/výška; hod míčkem; 600 m

st. žákyně: 60 m; dálka/výška; hod míčkem/ vrh koulí; 800 m

ml. žáci: 60 m; dálka/výška; hod míčkem; 800 m

st. žáci: 60 m; dálka/výška; hod míčkem/ vrh koulí; 1000 m

Počasí atletice přálo a své místo na slunci si našla i družstva našich mladých atletů. Na celkově 2. místě se umístili mladší žákyně a mladší žáci. Tímto si tato družstva vybojovala postup do dalšího kola,  které se uskuteční  30. 5. V Turnově. Starším žákyním uniklo 2. místo o pouhé dva body (tzn. např. 1 cm ve skoku dalekém)a umístily se tak na velmi pěkném 3. místě. Všechna tato družstva obdržela diplom, medaile a pohár.

V nabité a vyrovnané konkurenci starších žáků skončilo družstvo starších chlapců na velmi pěkném 5. místě.

Za zmínku stojí jistě i výkony našich (ZŠ Špičák) absolutních vítězů (mezi všemi účastníky)jednotlivých disciplín: mladší žákyně Viktorie Barvíkové v hodu míčkem (38,34 m) a ve skoku dalekém (414 cm) i starších žákyň Amálie Kalvachové a Elišky Dosedělové v běhu na  60 m (se shodným časem 8:81 s).

Poděkování za velmi dobré výkony patří všem našim atletům.

Sportu zdar a atletice obzvlášť.