Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Čertí babička

Čertí babička

  • Iveta  Honzejková

Mgr. Iveta Honzejková

30. 11. 2022

Bylo nebylo.... A možná že nebylo bylo jedno peklo. Nebylo ani velké, ani malé. Ani krátké, ani široké. Zkrátka akorát. Jednu zvláštnost ale mělo. Čertí babičku.


Jak taková čertí babička vypadá, co všechno pro čertíky v pekle dělá a jak zajišťuje chod pekla? Tak to se musíte zeptat žáků 2. a 3. tříd, kteří Čertí babičku navštívili na večerním čtení pod lampou.

Nejprve si zahráli na špiony, aby odhalili o čem knížka bude. Poté vymýšleli, kdo v takovém pekle vůbec žije. Čertům dávali jména. Když nadešla chvíle na čtení pohodlně se usadili a zaposlouchali se do příběhu, kdy babička peče čertům železňáky a odhalí, že jí někdo chodí na povidla. V průběhu čtení vymýšleli, co se do těsta dává, luštili čerta, který si šel přidat, skládali
ingredience, které patří do žmolenky. Jenže babička vymyslela malé kouzlo, aby zjistila, kdo jí na povidla chodí. Žáci odhadovali, jak to babička odhalí. Nakonec se ukázalo, že na povidla chodili úplně všichni včetně Lucifera. A jak je babička potrestala? To už si přečtěte sami. Knihu Čertí babička napsala Iva Gecková. Kniha je plná zajímavých a vtipných příběhů z pekla.

Naši žáci nakonec tančili čertí polku, kreslili sebe jako čerty. Toto čtení bylo trochu pekelně začouzené, ale příjemné a hravé.