Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Den s čarodějkou Bertou

Den s čarodějkou Bertou

  • Iveta  Honzejková

Mgr. Iveta Honzejková

30. 4. 2024

V pondělí 29. dubna navštívila čarodějka Berta žáky v 1. B. Některé děti ji přivítaly ve stejném kostýmu. Čarodějka však po dětech chtěla, aby vymyslely kouzelný lektvar, spočítaly její pomocníky v čarodějné kuchyni a kotli, přečetly si něco z jejího života, vymyslely rýmy do básničky.


Děti se činily a vznikly zajímavé návody na lektvar proti zlosti, lásky, krásy, uzdravující, ale i třeba lektvar, který má pomoci udržet lidi mladé. K němu je zapotřebí 8 kapek hadího jedu, 2 stehýnka žáby, 12 pavouků, 19 chlupů netopýra a 3 lžičky hlíny. Děti nakreslily čarodějnici, doplnily jí vlasy a hurá s ní na společnou nástěnku. Závěrem se zejména dívkám kladlo na srdíčko, aby si dávaly pozor na večerní upálení. Všechny děti si totiž odpoledne ve spolupráci s paní učitelkou Doležalovou, Honzejkovou a paní vychovatelkou Vlastovou a Kácovskou obešly čarodějnickou stezku plnou úkolů. Když vše splnily, dostaly odměnu a diplom. Následovalo opékání vuřtů za pomoci rodičů, zpěv poslední čarodějnici, kterou jsme pak společně upálili v ohni. Počasí nám přálo a tak oheň v poklidu dohořel a my se rozešli domů.