Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Hotel Zimní spánek

Hotel Zimní spánek

  • Iveta  Honzejková

Mgr. Iveta Honzejková

7. 3. 2024

Zima pomalu předává vládu jaru a my jsme si s patnácti žáčky 1. tříd otevřeli veršovanou knihu Hotel Zimní spánek, kterou napsal Thomas Kruger.


Nejprve jsme se všichni zapojili do první aktivity, kdy bylo naším úkolem říci,na co se těšíme a co od podvečerního čtení očekáváme. Poté jsme si na zem rozházeli obrázky zvířátek a snažili se říct, co mají společného. Došli jsme k závěru, že všechna zvířátka v zimě spí. Následoval alfabox, kdy jsme hledali slova, která souvisí se zimním spánkem. Rozšířili jsme naše vědomosti o to, proč některé zvířátka v zimě spí, kde a co musí udělat proto, aby se jim dobře spinkalo. Následovala práce s knihou.

Ve vyhlášeném hotelu Zimní spánek už je vše připraveno. Liška se těší, až přivítá své milé hosty a postará se o to, aby měli co největší pohodlíčko. Medvědovi uvaří medový čaj, pro netopýra obstará deku navíc, aby mu bylo hezky teploučko. Jezevci zahřeje studené uši a veverce najde zatoulaný oříšek, bez kterého by nikdy neusnula. S láskou se zkrátka postará o to, aby všechna zvířátka krásně usnula a zdály se jim ty nejsladší sny. K textu v knize jsme si pokládali otázky a nad textem jsme se i zasmáli. Liška se o zvířátka pěkně starala, aby přečkala zimu a přesto, že některá by byla její kořistí, nestalo se tak. Dovedla je pěkně až k jaru a jejich probuzení.

Následovalo povídání o tom, co my máme rádi před spaním, s kým rádi spíme, kde spíme apod. Poté jsme si zahráli pohybovou hru – hledám si postýlku. Tvořili jsme si z papíru postýlky pro zvířátka, které jsme si odnesli domů. Naším posledním úkolem bylo najít obrázky zvířátek, která spolu sdílejí jednu postýlku.

Rozloučili jsme se a vůbec se nám domů nechtělo.