Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Lapálie v Lampálii

Lapálie v Lampálii

  • Iveta  Honzejková

Mgr. Iveta Honzejková

31. 1. 2024

Lednové čtení pod lampou se zakouslo do knihy o malých tajemných skřítcích. Kde leží Lampálie? Nedaleko v městském parku. V tom parku je zapomenutý kout, tam roste starý dub a stojí lampa.


I ta je zapomenutá. Ve svitu staré zapomenuté lampy však žijí maličkatí Lampálové. Jejich země není veliká, leží v místech kam dopadá svit lampy a ani o fous dál. Jednoho dne se však stane něco zvláštního. Lampa zavrčí, zabliká, zaprská,....Dobrodružství může začít, je potřeba přinést novou žárovku a k tomu je potřeba vybrat toho nejzdatnějšího Lampála.

Před čtením knihy jsme si vytvořili myšlenkovou mapu na téma „kniha“. Po této aktivitě jsme se zakousli do knihy. Úryvek nám předčítala paní učitelka a my také odhadovali, co se bude dít dál. Prokazovali jsme znalosti z přírody i chovatelství. Po přečtení ukázky jsme si nakresleného Lampála pojmenovali a napsali si k němu, jaké by měl mít vlastnosti. Následovalo jeho oblékání a pak jsme slovo Lampál skládali z lidských těl. Nakonec jsme zhasli i my stařičkou lampu a vydali se domů.