Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Námořnická pohádka

Námořnická pohádka

  • Helena  Kácovská

Helena Kácovská

5. 5. 2024

Divadlo Koloběžka není pro děti neznámý pojem, všichni ho známe velmi dobře. Tentokrát k nám do školní družiny zavítalo se svou Námořnickou pohádkou.


Kapitán Josef a plavčík Josef nejdříve vyzkoušeli děti, zda umí plavat a pak se společně vydali na plavbu kolem světa. Propluli Severní ledový, Atlantický i Tichý oceán. Během plavby potkali hejno sardinek, chobotnici a dokonce velmi smutnou mořskou pannu, která ztratila svoji modrou perlu. Námořníci společně s dětmi jí slíbili, že perlu najdou a pluli dál za dobrodružstvím. V Austrálii potkali potápěče, který vylovil velkou mušli a dokonce láhev se vzkazem pro Robinsona. Potkali se s klokanem, který držel v tlapkách hledanou modrou perlu. Námořníci jí od klokana vyprosili, aby mohli splnit svůj slib a vydali se na cestu zpět na sever, kde je stihla velká bouře a vlnobití. Tu ale nakonec zahnal vládce moři Poseidon, protože viděl, že vezou jeho dceři mořské panně ztracenou perlu. Nakonec vše dobře dopadlo a námořníci se vrátili v pořádku domů, popřáli dětem hezké prázdniny a odpluli do svého přístavu. Velkou odměnou byla námořníkům skvělá spolupráce dětí. Určitě u nás nebyla Koloběžka naposledy, budeme se těšit na její další pohádky.