Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
O pejskovi a kočičce

O pejskovi a kočičce

  • Iveta  Honzejková

Mgr. Iveta Honzejková

15. 1. 2024

Můžou spolu hospodařit pejsek a kočička? Můžou, o tom se přesvědčili v pátek 12. ledna naši prvňáčci. Vydali se do knihovny na pohádku O pejskovi a kočičce. Se zájmem se usadili na barevné podložky. Zazvonil zvoneček a pohádka může začít.


Bylo, nebylo v jednom domečku spolu hospodaří pejsek s kočičkou.Jednoho dne zjistí, že mají tuze špinavou podlahu a tak se rozhodli ji umýt. Museli si připravit vodu, pejsek zatím zbaštil mýdlo a tak mu kočička musela pomoci. Poté společně podle pohádky J.Čapka podlahu umyli, vydrhli, vyždímali své kožíšky a vzájemně se pověsili na šňůru, aby se usušili na sluníčku.

Když se dosušili pejsek a kočička zjistili, že mají narozeniny a svátek. Rozhodli se, že si upečou dort. Potřebovali nápovědu, co do dortu mají dát. Protože pejsek chtěl sto krát dobrý dort, dali tam toho opravdu hodně. Děti jim skvěle napovídaly a radily, co dál mají přidat. Když byl dort upečen odešli pejsek s kočičkou pozvat děti na oslavu. Kde se vzal, tu se vzal protivný, zlý pes, který jim dort snědl a ještě se jim vysmál. Nakonec ho ze všeho pořádně bolelo bříško. Odkoulel se pryč a pejsek s kočičkou odešli k dětem na oběd. Vůbec z té situace nebyli smutní. Po takovém dortu by je také bolelo bříško. Děti dostaly od pejska a kočičky místo dortu drobnou sladkost. Zazvonil zvonec a to už byl pohádkám pro dnešek opravdu konec.

Děti byly z pohádek nadšené a dokonce si pamatovaly poměrně dost dortových ingrediencí. Velký dík však patří také patří také knihovnicím paní Zuzce Kotlářové, Janě Kořínkové a Ivance Vencovské. Pohádkové postavy klasické české literatury v jejich podání byly naprosto fantasticé. Děkujeme moc za krásné vystoupení a těšíme se příště.