Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Podpora města Česká Lípa

Podpora města Česká Lípa

  • Aleš Flusek

Ing. Aleš Flusek

12. 10. 2018
V letošním roce jsme od města Česká Lípa, získali účelovou dotaci na ekologickou výchovu, jejíž součástí byla další výsadba v areálu naší školy.

Získané finanční prostředky jsme použili k nákupu a výsadbě stálezelených keřů jako jsou cesmíny, mahonie a pyrakanty. Obohatili jsme areál školy o svídy s barevnými větvemi a časně kvetoucí kaliny. Zasazená katalpa nám bude připomínat 30. výročí založení školy. Na školní zahradě jsme založili malé vřesoviště a skalky v areálu školy osázeli skalničkami, jako jsou koniklece, hvozdíky, mateřídoušky, netřesky atd. Brzy na jaře by nám před prvním pavilonem školy měly rozkvést čemeřice.
Velké množství letniček z naší produkce zkrášlilo v průběhu sezóny areál školy. Truhlíky a keramické nádoby zdobily tři druhy begonií. Do nádob i na záhony jsme doplnily zahradnický substrát a rostliny jsme namulčovali kůrou, což je jedna z metod ochrany půdy před nadměrným vysycháním.
Jsme rádi, že město Česká Lípa naši činnost podpořilo.