Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Ptačí budky

Ptačí budky

  • Pavlína Víchová

Pavlína Víchová

30. 3. 2019
V měsíci březnu se všechny děti ze školní družiny a klubu zapojily do celostátní soutěže: „Stavíme ptačí budky.“ Po zaregistrování jsme obdrželi budky od SčVK Teplice, které musely děti nejdříve sestavit.

Pak už se pustily s velkým nasazením a zájmem do jejich zdobení. Použily barvy a různé přírodní materiály, aby se ptáčkům bydlení co nejvíce líbilo. Upravené budky jsou moc povedené. O víkendu paní vychovatelka Ivana Jíšová s manželem budky připevnili na stromy v naší školní zahradě, každé oddělení si vybralo svůj strom.
Další podmínkou soutěže bylo ptačí budku a vše co k ní patří nakreslit a odeslat jeden obrázek z každého oddělení do SčVK Teplice.  Vše jsme dělali s velkým zápalem a nadšením pro ptáčky. Pokud budete mít možnost, můžete se přijít podívat na naše díla na školní zahradu. I kdybychom se v soutěži neumístili na předních místech, nevadí nám to, všichni jsme měli z této jarní aktivity velkou radost.