Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Tradice Moravské boudy pokračuje

Tradice Moravské boudy pokračuje

  • Jakub  Hrdina

Jakub Hrdina

5. 2. 2024

Dne 20. 1. se skupina 62 dětí sešla u naší školy, a tím byl lyžařský kurz pro rok 2024 úspěšně zahájen. Počáteční den kurzu je z pravidla věnován přesunu na Moravskou boudu v Krkonoších. 


První „lyžovací“ den nás probudilo krásné slunečné počasí, které jsme využili k výuce začátečníků i mírně pokročilých. Večer se konala přednáška o výzbroji a výstroji lyžaře. 

Druhý den se nám počasí trochu pokazilo, ale to, vzhledem k zápalu všech účastníků, nebylo překážkou. Večer věnovaly děti vzájemnému měření sil ve známé hře piškvorky a po nich následovala přednáška o nebezpečí hor.  

Pořadí piškvorek:  

  1. Sahel Ahmadi  
  2. Jakub Flégl  
  3. Tomáš Stárek, Antonín Buldra 

Třetí den bývá na horách krizový, a tak se výuka konala pouze v dopoledních hodinách. Po poledním klidu se celá naše skupina vydala vstříc krásám Krkonošského národního parku.  

Čtvrtý den byl věnován opět výuce nejen sjezdového, ale i běžeckého lyžování. Večerní program tentokrát zaplnila hra „Sněží“.  

Pořadí Sněží: 

  1. Kateřina Majčiníková 
  2. Amálie Halgašová 
  3. Radim Pešek 

Pátý den jsme se všichni od rána těšili na odpolední závod v Super-G a večerní zábavu věnovanou diskotéce. 

Pořadí Super-G:  

Dívky:

  1. Veronika Alžová
  2. Emilíe Zelinková
  3. Samatha Svobodová

Chlapci:

  1. Radim Pešek 
  2. Jakub Blažek  
  3. William Ulrych 

Poslední den převládalo u dětí nadšení, ale i smutek z odjezdu. Nicméně celý kurz se nesl v přátelském a sportovním duchu. Velké díky patří zúčastněným učitelům, kteří splnili svůj cíl.  

Skol!