Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Úspěch redakce v republice

Úspěch redakce v republice

  • Gabriela  Fišarová

Mgr. Gabriela Fišarová

4. 1. 2024

Soutěž Školní časopis roku je celostátní postupová soutěž, otevřená pro všechny, kteří vydávají časopisy nebo noviny v tištěné i elektronické podobě pro své spolužáky a kamarády.


Pro účast v celorepublikové části soutěže je však potřeba úspěšně projít krajským kolem, neboť do republiky postupují jen první dva školní časopisy z každého kraje. A právě to se redakci časopisu „hrupka“ povedlo doslova na výbornou. V Libereckém kraji jsme obsadili první místo a tím si zajistili jasný postup do celorepublikového kola. Jen pro zajímavost i v letošním roce byla konkurence opravdu veliká, do soutěže se přihlásilo 216 časopisů. „Mediální den“, tedy celorepublikové finále se konalo v prosinci na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. V rámci něj probíhaly workshopy i mediální akce. Všichni ale netrpělivě čekali na to hlavní, vyhlášení výsledků celostátního kola soutěže „Školní časopis roku 2023“. Našemu časopisu se podařilo získat 3. místo v kategorii za nejlepší obsah. Konkurence byla opět vysoká, a tak jsme velice rádi, že náš časopis opět uspěl! Toto umístění je výsledkem velkého tvůrčího úsilí celé redakce, zároveň motivací pro další směřování časopisu a v neposlední řadě je to i výraz vděku všem čtenářům, že si najdou čas a podporují nás v našem snažení.