Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Workshop „Přípravky 2019“

Workshop „Přípravky 2019“

  • Libor  Šmejda MBA

Mgr. et Mgr. Libor Šmejda MBA

11. 12. 2019
Ve středu 11. prosince 2019 se v přednáškové místnosti naší školy konalo metodické setkání a workshop zaměřený na přípravné třídy na základních školách Libereckého kraje. Setkání metodicky zaštítil Mgr. Luděk Tesarčík – metodik základního vzdělávání z odboru školství KÚ Liberec. Celkem se účastnili pedagogové ze 7 škol s přípravnou třídou – z Liberce.

Nového Boru, Varnsdorfu, Kamenického Šenova, Hrádku nad Nisou, Tanvaldu a České Lípy. Dále speciální pedagožka z PPP Česká Lípa a dvě pracovnice z České školní inspekce z krajského pracoviště v Liberci. Naši školu zastupovaly kolegyně z našich tří přípravek – Květa Hradecká, Hanka Kořínková a Jana Němcová.
Cílem workshopu byla bilance předchozích dvou desetiletí existence přípravných tříd, legislativní prostředí pro jejich práci, ale zejména výměna zkušeností mezi učitelkami z práce s dětmi. Setkání bylo velmi přínosné a opakovaně zde zazněl požadavek ze strany učitelek, aby se podobná setkání zaměřená na sdílení a výměnu praktických zkušeností konala častěji. Jsme rádi, že jsme se jako spoluorganizátor, mohli na tomto setkání podílet.