Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Adaptační pobyt 6. B a 6. D

Adaptační pobyt 6. B a 6. D

  • Iveta  Truhlářová

Mgr. Iveta Truhlářová

11. 9. 2023

Minulé pondělí jsme slavnostně zahájili nový školní rok, v úterý se představili novým šesťákům, rozdali učebnice a poučili o bezpečnosti, tak jsme ve středu mohli vyrazit na adaptační pobyt do krušnohorských Abertam.


Paní učitelky Alena Zelinková, Veronika Špindler a Iveta Truhlářová připravily celý adaptační pobyt včetně dopravy, ubytování, programu či vaření. Ve středu jsme se přesouvali vlaky a autobusem, odpoledne byla soutěž v poznávání Abertam. Děti si vylosovaly družstva tak, aby byly namíchány třídy mezi sebou. Ve čtvrtek jsme vyrazili na vycházku do lesa, děti se učily novým výrazům jako je rozcestí, lom či maringotka a po cestě v lese sbíraly i houby. Někteří našli obří kousky. Celkem jsme ušli něco málo přes 10 kilometrů a nikdo z dětí si nestěžoval, že už nemůže či, že ho bolí nožičky. V pátek jsme po snídani vyrazili na autobus do Karlových Varů. Paní učitelka Zelinková dělala dětem průvodce, učila je pracovat s buzolou a azimutem. Děti postupně poznaly všech 12 léčivých pramenů. Došli jsme až k hotelu Pup. Na zpáteční cestě jsme se stavili v McDonaldu, což byla pro děti vytoužená odměna. Oba dva dny pobytu utekly velmi rychle a v sobotu v ranních hodinách jsme se vydali autobusem na cestu zpět.

Domů, do České Lípy, jsme dorazili v brzkých odpoledních hodinách. Ač se dětem moc nechtělo domů, tak byly šťastné, že je rodiče čekali na nádraží.