Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Akční Vyšehrad

Akční Vyšehrad

  • Aneta Floumová

Bc. Aneta Floumová

8. 5. 2023

V pátek 5. května se děti ze třetích tříd vypravily do Prahy na Vyšehrad, který měly ten den poznat netradičním, interaktivním způsobem. 


Hned na začátku hry se děti seskupily do týmů po šesti a vybraly si svého kapitána. Každá skupinka dostala měšec, který plnila zlatými dukáty podle toho, jak se jí dařilo nebo nedařilo plnit zadané úkoly.

V průběhu hry se děti dozvěděly, od čeho jsou rýhy na Táborské bráně, proč jsou prázdné dva ze tří erbů na Leopoldově bráně - už teď také nazývané “zbytečná”. Když děti řešily legendu o sv. Martinovi u rotundy sv. Martina, dalo dětem zabrat, co vlastně dělá husa.  Nehusí! Ale Kejhá. Zjistily, že Libuše měla žábu, která skákala tam, kde se na Vyšehradě nacházelo zlato a že existoval čert Zardan a co bylo jeho úkolem. Viděly skálu, odkud skákal Horymír na Šemíkovi a samozřejmě také baziliku sv. Petra a Pavla. Akční hru si děti užívaly a byly velice zaskočeny informací, že už končí a opravdu musíme jet domů.