Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Autobusem, vlakem, lodí…na Máchovo jezero

Autobusem, vlakem, lodí…na Máchovo jezero

  • Jana  Němcová

Mgr. Jana Němcová

10. 6. 2021

Kde se jaký dopravní prostředek pohybuje? To si na vlastní kůži vyzkoušely děti z přípravného ročníku 0. C. Cestovat autobusem či vlakem, to děti už moc nepřekvapí, cestovaly těmito dopravními prostředky během školního roku již několikrát.


Z čeho však byly děti nadšené, byl malý parník Hynek, který nás svezl ze Starých Splavů na hlavní pláž do Doks. Kapitán děti naučil vodácký pozdrav ahoj, předvedl kormidlo, ukázal vodní cestu mezi zelenou a červenou bójkou, opravnu lodí s jeřábem – dok. Během plavby jsme mávali na jiné lodě a lodičky, na kachny, labutě, ale také na záchranáře, kteří zrovna trénovali záchranu tonoucího. V Doksech na pláži se děti osvěžily nejen zmrzlinou a ledovou tříští, o kterou si sami požádaly ve stánku, ale také se vykoupaly a pohrály si.

Den nám všem strašně rychle utekl a než jsme se nadáli, byli jsme zas v našem městě, škole. Už se zase těšíme, kam vyrazíme příště! Vodácky vás zdravíme, Ahoooj!