Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Beseda nad knihou

Beseda nad knihou

  • Lenka Limberková

Lenka Limberková

18. 3. 2024

Klíč a klíčová dírka provázela děti z 6. oddělení školní družiny celé čtvrteční odpoledne. Přijali jsme pozvání od paní učitelky Ivety Honzejkové do školní knihovny, kde na všechny přítomné čekalo povídání nad knihou O klíči, kterou napsal a ilustroval Pavel Čech.


Tajemný klíč nás zavedl do říše fantazie, kde si každý našel tu svoji představu, co pro něj slovo klíč znamená a od čeho asi může být. Domov, tajemství, poklad, soukromí, truhla nebo třeba klíčová dírka… to vše se honilo hlavou dětí i nás dospělých. Kam asi patří klíč a co skrývá klíčová dírka? Zkuste se zamyslet i vy. Co vše skrývá vaše fantazie a už jste se někdy podívali tajně klíčovou dírkou? Určitě ano, asi každý z nás má v sobě kousek zvědavosti a touhy vědět více. Na závěr si děti namalovaly obrázek svého kouzelného klíče a nechyběla závěrečná hra na písmenka. Odpoledne uteklo jako voda a doufáme, že se nám dveře školní knihovny zase někdy otevřou a s nimi i listy další krásné dětské knihy.