Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Beseda se spisovatelkou M. Fišarovou

Beseda se spisovatelkou M. Fišarovou

  • Iveta  Honzejková

Mgr. Iveta Honzejková

25. 11. 2022

Ve dnech 21. 11. a 22. 11. 2022 navštívila naši školu paní spisovatelka Michaela Fišarová, držitelka ocenění Zlatá stuha (prestižní cena pro autory, překladatele, ilustrátory a nakladatele dětských knih) z roku 2013.


Spolu s ní zavítal do školy její kolega herec a moderátor pan Miroslav Reil.
Pro žáky uspořádali v každém dni tři besedy. Paní spisovatelka v nich dětem povídala o spisovatelském povolání, popsala, jak kniha vzniká, a představila svou tvorbu, pro kterou námětyčerpá přímo ze své pedagogické praxe.

Účastníci besed byli rozděleni podle věku a ústředním tématem každé ze skupin byly jiné knihy: 2. – 3. třída se věnovala titulům Kanálníčci a V bříšku, které jsou určeny pro začínající a mírně pokročilé čtenáře, 4. – 5. třída knize Náš dvůr má tajemství a Ela v zemi trollů.

Vyprávění autorky a diskuze s dětmi byly prostřídány ukázkami z knih, a to v podání pana Miroslava Reila, herce a moderátora, jež bylo skvělým a zábavným oživením. S ním si rovněž děti vyzkoušely jak vznikají příjmení na Islandu. Na závěr měli žáci možnost zakoupit si knihu s věnováním.