Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Branný den 2023

Branný den 2023

  • Vojtěch  Legner

Mgr. Vojtěch Legner

21. 9. 2023

Dne 19. 9. 2023 proběhl na naší škole již 4. ročník branného dne. Akce začala tradičním nácvikem evakuace školy, který se zdařil na výbornou.


Po oficiálním zahájení branného dne panem ředitelem, se všechny třídy odebraly na svá stanoviště a trasy, kde je čekalo plnění různých úkolů jako např. příprava ohně, zdravověda či stavění provizorních přístřešků. 

Letošní ročník jsme však okořenili netradičními disciplínami a návštěvami. Pro 9. ročníky si p. Hegr připravil stanoviště se střelbou. Žáci se zde seznámili s tím, jak používat vzduchovku a jak se s ní bezpečně chovat v přítomnosti dalších lidí. Samotná střelba a soutěžení v ní samozřejmě nechyběla! 

Další zpestření bylo přichystáno pro 8. ročníky, které navštívily hasičskou stanici. Připraveny zde byly dvě stanoviště zaměřená na lezeckou a chemickou jednotku hasičů. Děti se zde seznámily se základním vybavením zmíněných jednotek a vyzkoušely si některé z praktických úkonů, jako např. práci s kladkami. Některé třídy byly dokonce svědky opravdového výjezdu hasičů k zásahu. 

Cestu k nám také vážila až z Osečné paní se cvičenými pejsky, kteří dříve sloužili u Vězeňské služby či Policie ČR. Představení se postupně účastnily všechny třídy ze 7. ročníku, 5. ročníku, 1. ročníku a přípravky. Paní si připravila ukázky nejen z poslušnosti, ale i z vyhledávání předmětů či potencionálně nežádoucích látek. Děti si mohly k závěru výstupu pejsky pohladit nebo jim házet hračky a hrát si s nimi. 

Jsme rádi, že se letošní branný den zdařil. Měl přínos nejen pro děti, ale i pro učitele. Budeme se těšit na další ročník!