Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Budou z nás skláři?

Budou z nás skláři?

  • Alena Hrabánková

Alena Hrabánková

12. 4. 2022

V pátek 8. dubna vyjeli žáci 8. A a někteří ze 7. D na exkurzi na SUPŠ sklářskou v Kamenickém Šenově, nejstarší školu tohoto typu v Evropě, kde tradice vzdělávání mladých lidí ve sklářských řemeslech je datována již od roku 1856.


Žákům se po celé dopoledne věnovali odborní pedagogové, kteří jim byli průvodci i edukátory. Po úvodním seznámení se školou a různorodostí oborů, které ke studiu nabízí, následovala prohlídka studijních prostor, ateliérů i dílen. Žáci měli možnost vidět studenty přímo v akci – při tvorbě návrhů, maleb i skleněných artefaktů. Po přestávce, během které bylo žákům nabídnuto bohaté občerstvení, došlo na praktickou část dopoledne. Žáci byli rozděleni na dvě skupiny, kde si každá vyzkoušela jednu z dekorativních technik – pískování skla a broušení skla.

Pedagogové po celou dobu trpělivě odpovídali na zvídavé dotazy žáků a případným zájemcům o studium nabídli možnost podzimních konzultací k domácím pracím. Věřím, že exkurze byla pro mnohé podnětná a nápomocná při volbě budoucího studia.