Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Červen v 1. B, C, D

Červen v 1. B, C, D

  • Aneta  Šmídková

Aneta Šmídková

29. 6. 2021

Teplé letní počasí odstartovalo v 1. třídách bohatý program. Vše začalo koncem května návštěvou českolipského depa. Vyrazili jsme na vlakové nádraží. Tam na nás čekala kouřící parní lokomotiva “Čouda Líza”, ve které jsme se mohli svézt.


V rámci exkurze jsme si prohlédli i historické vagóny. Neminula nás ani točna, která náš intenzivní zážitek umocnila. Děkujeme, všem pracovníkům, kteří se nám velmi hezky věnovali.  

Naše “velká jízda” dále pokračovala oslavou Dne dětí na školní zahradě. Na děti tam čekalo bohaté sportovní dopoledne.  Zazávodili jsme si ve skákání přes švihadlo, chytání rybiček, běhu přes překážky a dalších zajímavých disciplínách. Během celého dopoledne jsme se dobře bavili. 

Den dětí jsme také oslavili výletem do zákupského muzea a výrobny papírových masek. Někteří šli na prohlídku muzea, které skrývalo spoustu cenných pokladů.  Žáci z 1.D se ještě prošli v zákupském zámeckém parku. Děti si z výletu odnesly nejenom vlastní dotvořenou masku, ale i spoustu zážitků.  

Velká červnová jízda prvňáků pokračovala výletem do Brniště. Třídy 1. C, D. navštívily živou stezku lesem, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavých věcí o zvířatech žijících v lese. Stezka měla pro děti spoustu zajímavých úkolů např. chůzi po kladince, šplh na strom, skok do dálky, hádanky, apod. Nahlédli jsme i do obydlí včel.  

Žáci z 1. B si zase vychutnali putování okolo Špičáku. V přírodě si zasportovali, zahráli hry, zopakovali některé získané vědomosti, a utužili vztahy mezi sebou. 

Poslední závěrečnou akcí na zahradě školy jsme se rozloučili nejen se školním rokem, ale i s první třídou. Společně s rodiči jsme si měli možnost opéct buřty nebo vyzdobit látkovou tašku podle své fantazie. V horkém odpoledni jsme se občerstvili nejrůznějšími dobrotami, které nám přichystali naši rodiče. 

Červen stál rozhodně za to a my doufáme, že podobných zážitků nás čeká v příštím školním roce ještě více.