Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Čtení pod lampou

Čtení pod lampou

  • Iveta  Honzejková

Mgr. Iveta Honzejková

26. 10. 2021

Podzim jezdí na strakaté kobyle. Může být koníček zelený, modrý? Ano.

O tom se přišli přesvědčit žáci druhých a třetích tříd do naší knihovny. Dnes se po dlouhé době opět četlo pod lampou. Paní učitelka vybrala knížku autora Nathan Kravetz s názvem Barevný koníček.


Na úvod jsme si uvařili podzimní kompot plný otázek a odpovědí, pátrali jsme po významu rčení „Podzim jezdí na strakaté kobyle“, prezentovali jsme svoji nejoblíbenější barvu, vymýšleli, co nás napadne při slovu podzim. Pomalu se začalo venku šeřit, rozsvítili jsme lampu, otevřeli knihu a začali předčítat. I po dobu čtení se paní učitelka často doptávala na naše myšlenky, názory, postřehy a objevy. Následovala kresba koně – někteří umí, jiní se učili. Vzniklo 14 krásných koníčků. Na závěr si každý jednoho koníčka vybarvil a umístil ke koníčkovi na velké plátno. Jak se to povedlo, posuďte sami.

Závěrem jsme se rozloučili, vyfotili, dostali malou odměnu a pak už se rozešli domů s přáním brzkého setkání nad další knihou.