Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Druhé pololetí odstartováno

Druhé pololetí odstartováno

  • Lenka Limberková

Lenka Limberková

7. 2. 2023

V podvečer pololetních prázdnin děti z třídy 1. A, společně s paní učitelkou Martou Pilařovou, paní asistentkou Šárkou Blažejovskou a paní vychovatelkou Lenkou Limberkovou a svými rodiči, odstartovaly druhé poletí. 


Pozvání na společně strávený čas přijali všichni velmi vstřícně, aniž by věděli, co vše je čeká.

Po přivítání děti předvedly v pásmu písní, básní a tanečku, co se v prvním pololetí naučily. V čase mezi kávou, čajem a mlsáním dobrůtek, které ochotně maminky napekly, se povídalo a vzpomínalo na humorné chvilky prvního pololetí, děti si užily dětskou diskotéku a posléze vyzvaly své rodiče ke společné hře, v které si všichni nejenom zatančili, ale i zopakovali své adresy, kterými se v družině momentálně zaobíráme, ale i poznali třídní sousedy. 


Velkým překvapením pro rodiče bylo, když jim děti slavnostně s gratulací a podáním ruky oficiálně předaly vysvědčení, kde zhodnotily své rodiče očima dětí. Slzy dojetí rodičů nechyběly a ani trochu zamyšlení, co vylepšit ve vztahu k dětem a škole.

K závěru se společně s paní vychovatelkou naučili jednoduchý tanec ve stylu country a po závěrečném poděkování rodičům, že si našli pro své děti čas a společně ho prožili ve veselém duchu, přišla třešnička na dortu a tím byl rodinný ploužák. 

Ruku v ruce, v náručí i v objetí si určitě všichni uvědomili, jak důležité jsou děti pro jejich rodinu a že školní docházkou začala nová éra…éra propojení rodiny a školy. Brzy na další akci na viděnou.