Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Ekologická olympiáda – Přírodovědný program pro 2. třídy prvního stupně

Ekologická olympiáda – Přírodovědný program pro 2. třídy prvního stupně

  • Aleš Flusek

Ing. Aleš Flusek

25. 10. 2021

Tak jako v předchozích letech vyšleme družstvo našich žáků na tradiční ekologickou olympiádu, kterou pořádá Muzeum Česká Lípa a SOŠ Česká Lípa 28. října 2707.


Novinkou letošního ročníku je, že soutěžící mají vytvořit program pro žáky 1. stupně základní školy, a také ho uskutečnit. Této činnosti se ujaly žákyně 7. D Lucie Říhová, Lucie Prokopová, Johana Hrdličková, Barbora Filipovičová a Karolína Jedličková, které v pátek 22. 10. uskutečnily ve venkovním areálu školy program o savcích, kteří se nám běžně u školy vyskytují.

Děti se dozvěděly mnoho zajímavostí ze života zajíců, veverek a ježků. Dívky použily názorné pomůcky ve formě zdařilých plyšáků, a také předvedly ježkovníky na přezimování našich bodlináčů, které vyrobili žáci 9. ročníků pod vedením p. učitelky Fišarové. Děti byly také poučeny o tom, jak mohou pomoci živočichům v nastávajícím období. Na závěr programu si druháci mohli vyzkoušet běh na 20 metrů, a také se dozvěděli, že všichni běželi rychleji než ježek.

Počasí nám přálo, a tak podtrhlo vydařenou akci. Děkujeme dívkám za jejich pečlivou přípravu a realizaci tohoto programu a držíme jim palce do další části ekologické olympiády.