Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
FUTSALOVÁ LIGA ZŠ

FUTSALOVÁ LIGA ZŠ

  • Jan Havlásek

Mgr. Jan Havlásek

30. 1. 2023

Žáci během 2. kola školské futsalové ligy zajížděli do Děčína, kde se konalo meziokresní finále školské futsalové ligy, kam postoupily nejlepší školy ze svých okresů. Z okresu Česká Lípa se ještě probojovala ZŠ Slovanka a z okresu Děčín na nás čekala ZŠ Vrchlického a ZŠ Kamenická.


Pro cestu do Děčína jsme zvolili vlak, který se musel vypořádat s nepřízní počasí, protože zrovna napadla přes noc značná sněhová pokrývka. Tak jsme se již na začátku modlili, neboť vlak z Rumburka měl očekávané zpoždění 80 min. Naštěstí náš vlak přijel včas, ale odjel cca. o 2 minuty déle, protože byl zpožděn panem učitelem, který čekal na jednoho žáka, kterého městská autobusová doprava nechala ve štychu.

V prvním utkání na nás čekal rival ze Slovanky. Kluci byli natěšení, ale nebylo příliš času na rozcvičení, takže jsme do utkání nastoupili celkem vlažně. Hned v 1. minutě a při prvním dotyku s míčem jsme soupeři namazali a ten vedl 1:0. Naštěstí jsme relativně brzy srovnali krok, kdy Zdenda Žampach prostřelil, co mu stálo v cestě. Bohužel v tomto utkání si náš brankář vybral zrovna slabší chvilky, které utkání rozhodly a dvěma smolnými góly nám soupeř utekl. Takže ani reparát nám proti Slovance nevyšel a s konečným skóre 1:4 jsme vyšli opět naprázdno.

Druhé utkání nás čekala ZŠ Vrchlického. Z našeho pohledu se jednalo o soupeře, který měl být papírově nejslabší. Opět naším vlažným vstupem do utkání jsme dali soupeři během 5 minut kvalitní náskok v podobě tří obdržených branek. Poté se proházely čtyřky, což byl impulz vedoucí ke změně herního stylu a kluci začali šlapat a tlačit do soupeře. Když zbývalo 6 minut do konce utkání, tak jsme zvládli dotáhnout díky 2 brankám Denise Denera a 1 Dana Hofmanna na 3:4. Hned při rozehře jsme vzali míč a šli na brankáře, bohužel neproměnili :-/. Poté už byla z naší strany hra otevřená, a nakonec utkání skončilo 3:6.

Ve třetím utkání nás čekal soupeř z daleka nejtěžší. ZŠ Kamenická suverénně proplouvala turnajem. ZŠ Vrchlického nadělila 5 gólů a ZŠ Slovanka dokonce 7. Bodově jsme zatím sice vyšli naprázdno, ale herní projev byl velice slušný. Před zápasem jsme si jasně řekli, co chceme hrát, a hlavně se namotivovali hned od začátku. Sebevědomí, které kluci získali bylo zřejmé hned od začátku a zjevně překvapenou ZŠ Kamenickou jsme od začátku mačkali na jejich polovině. Poprvé v turnaji jsme se ujali vedení 1:0, kdy Daniel Hofmann neskutečně vymazal celou obranu soupeře. Tlak se stále stupňoval do chvíle, než jsme obdrželi gól přes celé hřiště. Chvilku jsme se oklepávali, ale poté opět začali bojovat o vítězství. Zde se poprvé prosadil i Vojtěch Kafka, který využil slabou chvíli brankáře a již to vypadalo, že budeme mít skalp favorita. Bohužel jednou povedenou akcí Kamenická srovnala na konečných 2:2.

Konečné pořadí:

  1. ZŠ Kamenická             7 bodů
  2. ZŠ Vrchlického            6 bodů
  3. ZŠ Slovanka                3 body
  4. ZŠ 28. října                 1 bod

O úspěch školy se zasadili tito chlapci: Procházka Radim, Havelka Ondřej, Kafka Vojtěch, Pola Miroslav, Dener Denis, Hofmann Daniel, Piták Marek, Entner Jan a Žampach Zdeněk alias Zampi EU.

Sportu zdar a nehopsavým míčům zvlášť,
Havlásek Jan