Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Jsme nejlepší v kraji!

Jsme nejlepší v kraji!

  • Gabriela  Fišarová

Mgr. Gabriela Fišarová

22. 4. 2024

V krajském kole soutěže „Školní časopis roku 2024“ získal časopis „hrupka“ opět 1. místo v kategorii časopisů pro II. stupeň ZŠ.


To je úžasné! Zopakovali jsme a obhájili prvenství z loňského roku! A nezapomeňme ani na republikové kolo, kde jsme získali 3. místo v kategorii za obsah.

Ale vraťme se na začátek. Každoročně na počátku roku posílají redakce do krajských kol soutěže své časopisy a čekají na verdikt odborných komisí. Liberecký kraj společně s Ústeckým, Středočeským a Prahou posuzují pedagogové a redaktoři z Vyšší odborné školy publicistiky v Praze. Hodnotí kompletní vizuál časopisů, titulní stránku, obsah, kreativitu a vlastní invence.

Když tedy odjížděl v pátek 19. dubna náš tým, ve složení Eliška Dohnalová, Amálka Halgašová (7. C), Simča Divíšková a Nikol Ivanov (7. A), na vyhlášení soutěže do této školy, neměl vůbec nic jistého. V zaplněné aule na první pohled panovala nervozita a napětí. Každý redaktorský tým snil o tom, že právě on bude tím vítězným. Nejprve se vyhlašoval Ústecký kraj a pak přišel na řadu Liberecký. Chvilka napětí a pak velká radost. První příčka byla naše! Jdeme do republikového kola!

Po vyhlášení následoval pro redaktory workshop o využití umělé inteligence při tvorbě novin a učitelé diskutovali o práci redakcí.

Toto umístění je výsledkem velkého tvůrčího úsilí všech přispěvovatelů, zároveň motivací pro další fungování a směřování časopisu a v neposlední řadě je to i výraz vděku všem čtenářům, že si najdou čas a podporují nás v našem snažení. Těšíme se na další pokračování naší cesty se školním časopisem! Držte nám palce, ať uspějeme i na podzim v Brně na republice!