Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Ke krmelci za zvířátky

Ke krmelci za zvířátky

  • Lenka  Kolstrunková

Mgr. Lenka Kolstrunková

14. 2. 2023

Ve čtvrtek 9. února, i přes mrazivé ráno, jsme se vydali na vlakové nádraží. Odtud jsme vyjeli vlakem do obce Stružnice, kde na nádraží čekal pan Novák, člen Mysliveckého sdružení Radeč.


Pan Novák nás provedl v těchto lesích, vysvětlil nám, co je náplní tohoto mysliveckého sdružení. Dozvěděli jsme se, že pečují o zvěř, zajišťují zimní přikrmování. Seznámil nás, s kterou zvěří se můžeme v těchto lesích setkat, a jak se máme správně chovat v lese.

Vycházka začala u centrálního krmelce pro divoká prasata, zde žáci i ostatní ze svých batohů odložili zásoby mrkve, suchého pečiva a jablek, které přivezli pro zvířátka. Cestou přes les jsme se dostali ke krmelci pro spárkatou zvěř, kde jsme měli možnost nasypat oves do krmítek a prohlédnout si kusy soli, kterou odvážní i ochutnali.

Na závěr našeho putování jsme si prohlédli místní myslivnu, zde jsme měli možnost prohlédnout si různé paroží jelenů, srnců a daňků. Vyzkoušeli jsme si názvosloví spárkaté zvěře, které známe z hodin prvouky.

Po rozloučení jsme se vydali na blízké nádraží, odkud jsme odjeli zpět do České Lípy a vrátili se do školy. Celý den nám přálo počasí, sluneční svit nám zpříjemňoval naše putování přírodou za zvířátky.