Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Krajský grant životního prostředí

Krajský grant životního prostředí

  • Aleš Flusek

Ing. Aleš Flusek

7. 10. 2019
V tomto školním roce jsme začali pracovat na krajském grantu životního prostředí, jehož součástí je organizace školního Dne Země, tvorba bosého chodníčku, celoškolní výsevy, krmení zpěvného ptactva, pěstování hub, výsadba magnolie k 30. výročí sametové revoluce, výsadba vrboviště a méně známých ovocných dřevin.

V současné době jsme dokončili vrboviště, kde žáci 6. ročníků vysadili různé druhy vrb např. japonskou tříbarevnou, vrbu s narůžovělými „kočičkami“, vrbu se žlutozelenými listy nebo druhy, které mají různě zbarvenou kůru, což vynikne zejména po opadu listů. Dohromady máme vysazeno 11 druhů této velmi zajímavé dřeviny. Vrboviště se stane pěknou částí našeho rozsáhlého areálu školy, ale také ukázkou jak variabilní může být rod určité rostliny.
V jiné části areálu školy jsme zasadili s žáky 7. ročníků méně známé ovocné dřeviny např. zimolezy kamčatské, kterým se nesprávně říká kamčatské borůvky pro plody, které je trochu připomínají. Tento atraktivní druh je zajímavý tím, že zraje u nás, jako vůbec první ovoce.
Také jsme obohatili sortiment pěstovaných rostlin o rakytníky, muchovníky kanadské, mrazuvzdorné fíkovníky, angrešty a vinnu révou. Žáci 9. C vysadili kdouli a moruši černou.