Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Listování s Lukášem Hejlíkem - Dračí polévka

Listování s Lukášem Hejlíkem - Dračí polévka

  • Libor  Šmejda MBA

Mgr. et Mgr. Libor Šmejda MBA

30. 10. 2022

Long má dva životy. Zatímco doma mluví vietnamsky a jí hůlkami, ve škole mluví česky, jí příborem a jmenuje se Láďa. Bydlí s mámou a dědou na pražském sídlišti. Tátu Long zná jen z Dračí legendy, kterou mu máma odmalička vypráví.


V den Longových dvanáctých narozenin se ale strhne smršť událostí. Z Hanoje přijede Cizinec, který o sobě tvrdí, že je Longův táta. Věci se zapletou a Long uteče z domova. Zbývá spousta otázek. Pomůže Longovi jeho ukrajinská kamarádka Světlana? Změní se něco, když se z černých vlasů stanou žluté? Je děda podvodník? A jak se vaří Dračí polévka? Odpovědi na tyto i mnohé další otázky v sobě skrývá knížka Aleny Ježkové Dračí polévka.

Právě z ní četli v úterý 25. října našim žákům Lukáš Hejlík s Petrou Bučkovou. Oba je dokázali rychle vtáhnout do děje tohoto napínavého příběhu. Nestihli jim sice odvyprávět další příběhy Longa – Lukáše, ale dokázali jim tuto zajímavou knížku přiblížit. A nalákat je ke čtení podobných příběhů. To bylo hlavním cílem této akce. Děkujeme Lukášovi a Petře za návštěvu a těšíme se na další setkání.