Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Na úspěch našich chlapců, navázaly dívky

Na úspěch našich chlapců, navázaly dívky

  • Jakub  Hrdina

Jakub Hrdina

11. 12. 2023

Naše škola zažila úspěšný sportovní týden. Nejprve nám 7. 12. udělali radost chlapci z 8. a 9. ročníků. Zvládli totiž bravurně svou skupinu, a tak hravě postoupili na finálový turnaj, který se bude hrát 13. 12.


Všechna utkání se hrála v nové sportovní hale v České Lípě 1x10 min. systémem každý s každým. 

Turnaj pokračoval následující den kategorií dívek z 6. a 7. ročníků. Za naši školu byly nominovány: Viktorie Anna Barvíková, Martina Pekárková (G), Amálie Halgašová, Nella Černáková, Natálie Volfová, Sarah Svobodová, Nikolina Ivanov, Tereza Muchová, Kristýna Ševrová, Simona Divíšková (A) a Amálie Kafková (C). 

Náš tým se postupně utkal s týmy: ZŠ Doksy, ZŠ Partyzánská, ZŠ Lada, ZŠ náměstí Míru Nový Bor a nakonec s favorizovaným týmem ZŠ U Lesa Nový Bor 

První zápas (3:2) byl pro náš tým zkouškou toho, jestli dokážeme fungovat jako tým. Nicméně se náš tým dobře naladil, což nás provázelo do konce turnaje. Ve druhém zápase už bylo na týmu znát sebevědomí, a tak jsme i díky skvělé Martině Pekárkové v brance zvítězili 2:0. Třetí zápas ve skupině musel být pro oko diváka tou pravou sportovní lahůdkou. Náš tým po chvilce vedl 2:0 a mírně polevil v koncentraci. Díky tomu soupeř vyrovnal hru i skóre utkání na 2:2. Za tohoto stavu přišel, nejspíš rozhodující, moment celého turnaje. Rozhodčí nařídil proti našemu týmu trestné střílení. Napětí v hale by se dalo krájet, ale Martina Pekárková nájezd chytila a tím dala našemu týmu druhou šanci otočit vývoj zápasu. Náš tým nakonec zvítězil díky skvěle hrající Amálce Kafkové 5:2. Na čtvrtý zápas nám los přisoudil ZŠ Náměstí míru Nový Bor, který jsme porazili v poměru 2:0. V pátém a posledním zápase turnaje na nás čekal těžký soupeř v podobě sportovně zaměřené školy U Lesa z Nového Boru. V utkání byla znát nervozita i únava nejlepších hráček. Náš tým rychle vedl 1:0 a vše se dlouho zdálo být rozhodnuto. Borský tým zhruba v polovině hrací doby vsítil branku na 1:1, na kterou jsme za 2 min. odpověděli. V závěru utkání náš tým obdržel ještě jednu branku a konečné skóre tak bylo 2:2. Tento stav nás ale mrzet nemusel, protože jsme jako jediný neporažený tým obdrželi diplom za první místo. 

1. místo - ZŠ Špičák 

2. místo – ZŠ Lada 

3. místo – ZŠ U Lesa Nový Bor 

4. místo – ZŠ náměstí Míru Nový Bor  

Nejlepší hráčkou celého turnaje se stala Amálie Kafková, která vstřelila většinu našich branek. Dalším důležitým článkem byla Simona Divíšková, která byla tím pravým dirigentem naší skvělé obrany. Simča zvládala, jak bránit, tak i útočit. V neposlední řádě je třeba vypíchnout výkon Martiny Pekárkové, které se před turnajem do branky příliš nechtělo. Nicméně i ona měla lví podíl na našem úspěchu. 

Každá z dívek si zaslouží respekt a uznání za předvedenou hru. Tvořily totiž pomyslné střípky do mozaiky, která znamenala vítězství.