Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Návštěva MŠ Nerudova v 1. D a přípravné třídě

Návštěva MŠ Nerudova v 1. D a přípravné třídě

  • Jana  Němcová

Mgr. Jana Němcová

13. 3. 2023

Čtvrtek 9. 3. v naší škole nebyl vůbec běžný. Proč?


Do školy přišly na návštěvu děti z MŠ Nerudova. Byly zvědavé, jak to v takové škole vypadá, jak to vypadá v první třídě, co a jak se prvňáčkové učí.

V 1. D děti ze školky přivítala paní učitelka Jana Bukovská. Prvňáčci si posadili předškoláky do lavic a společně porovnávali množství, hledali číslice a vše potom spojovali na tabuli. Děti ze školky sledovaly, jaká písmena se prvňáčci nyní učí psát, poslechly si, jak umí číst. Na naší škole jsou celkem čtyři první třídy, ale jsou tu také přípravné ročníky, které nabízejí vzdělávání dětem s odkladem. Do jedné z přípravek, Žluté pastelky, se děti z MŠ šly také podívat, kde je přivítala paní učitelka Jana Němcová. A co viděly? Kombinaci hravého učení na koberci, ale i v lavici, tematicky vše laděné do pohádky. Děti vyhledávaly pohádkové dvojice, pojmenovávaly první hlásku v názvu postavy, porovnávaly množství.

Děti z MŠ Nerudova se do činností krásně zapojily, a tak počáteční stud a možné obavy z neznámého prostředí byly pryč. A o to nám u dětí jde! Těšit se do školy, zažít úspěch, mít tu kamarády a poznávat nové věci, učit se a rozvíjet! A totéž přejeme i budoucím prvňáčkům!