Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Návštěva muzea

Návštěva muzea

  • Iveta  Honzejková

Mgr. Iveta Honzejková

20. 9. 2022

V pátek se naše třída 5. B vydala do muzea. Zde se nás ujala velmi milá paní průvodkyně, která nám ukázala medvěda, který byl před uhynutím dlouholetým členem ZOO Děčín.


Společně jsme prošli oddělení exotických zvířat, hmyzu, viděli jsme i živé pavouky, hady. Na chodbách jsme si prohlédli výstavu minerálů.

Dále nás čekalo podzemí. Pan Novotný nám ukázal expozici vztahující se k těžbě uranové rudy v okolí Stráže pod Ralskem. Nejvíce nás zaujal důlní telefon. Seznámily jsme se s podmínkami horníků, jejich prací i nebezpečím, které pomáhala řešit důlní záchranná služba.

Následovala expozice fauny a flóry našeho okolí, historické dokumenty, zbraně, textil, řemesla, život lidí v dřívějších dobách. V tomto patře nám zahrál i orchestrion. Pak už jsme se přesunuli na výstavu hub, kde jsme rozehráli houbové Člověče, nezlob se ! Prohlédli jsme si houby, které v současné době v lese rostou, orazítkovali papír s houbami. Někteří z nás viděli některé houby poprvé.

Cestou do školy jsme trochu zmokli. Zde jsme si daly svačinu a pak šli domů.