Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Ohlédnutí za nejkrásnějšími svátky v roce

Ohlédnutí za nejkrásnějšími svátky v roce

  • Radka  Vrabcová

Radka Vrabcová

10. 1. 2023

Děti z 5. oddělení školní družiny si celé adventní i povánoční období barvitě užily. Velké těšení na Vánoce vyplnily různými aktivitami.


Hned 1. 12. jsme začali ujídat z adventního kalendáře, 2. prosince jsme se vydali na náměstí, podívat se na městský i náš školní stromeček. Na čertí rejdění si děti nachystaly masky, naučily se říkadlo Čert sedí na silnici, vybarvovaly tematické obrázky, řešily rébusy, soutěžily, kreslily čerty…. Se zájmem poslouchaly čtení z knížky Vánoce, o tradicích u nás i ve světě, zajímaly se o sv. Barborku, Lucii i další. Také hodně vyráběly, ale o tom jste již četli v článku paní vychovatelky Pavlíny. Velkou radost dětem udělal sníh, který k Vánocům patří a tak jsme hned vyrazili na ježdíky – to bylo na svahu radosti! Poslech a zpěv koled se nám také líbil. A když už jsme zdobili stromeček, besídka už byla za dveřmi. Vydali jsme se do školní kuchyňky, kde jsme si připravili bramborový salát. Cukrovím a dalšími pochoutkami nás letos vybavily naše šikovné maminky. A pak už přišlo nadělování, hodování a Vánoce v rodinném kruhu. Setkání po prázdninách bylo ve znamení vyprávění. Období Vánoc končí příchodem Tří králů a tak jsme si o nich povídali, četli… Kašpara, Melichara i Baltazara si pak děti společně vyrobily. Úplnou tečkou byl úklid vánoční výzdoby, pokus s párátky a obarvenou vodou „Šťastná hvězda“ a nechyběla ani Tříkrálová sbírka. Už teď se těšíme, co nám přinese období následující! Ať šťastná hvězda září v roce 2023 i Vám!