Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Osmáci mezi skláři

Osmáci mezi skláři

  • Dana  Bílá

Mgr. Dana Bílá

17. 4. 2023

Jako další v pořadí se 8. B vydala v pátek 14. dubna do Nového Boru na Vyšší odbornou školu sklářskou a Střední školu.


Po krátkém úvodu, v němž se žáci dozvěděli zajímavosti týkající se možností studia na této škole, se všichni ve skupinkách rozmístili na připravená pracoviště. Pod dozorem tamějších pedagogů si pak mohli vyzkoušet svou šikovnost, pečlivost i trpělivost při rytí a broušení skla. Nápaditost a kombinaci barev všichni uplatnili při malbě na sklo, zručnost se zase hodila při zabrušování těžítka. Děvčata i chlapci si také vyzkoušeli foukat do sklářské píšťaly a vykouzlit tak z nažhavené kuličky skleněnou kouli. Kromě výrobků za skla si všichni domů odvezli i malou překližku, na niž si vypálili jednoduchý motiv. Deštivé dopoledne si děti užily nejen na pracovištích, ale i o přestávce, kdy pro ně bylo připraveno vydatné občerstvení.

Celá třída si tuto skvělou akci náramně užila a určitě stojí za zmínku i to, že si jejich pracovní nadšení a vzorné chování pochvalovali pedagogičtí pracovníci. Velkou radost měli také z těch dětí, které uvažují o výběru některého sklářského oboru ke svému studiu po ukončení 9. ročníku.