Bakaláři Office 365 Jídelníček Výuka na webu Kroužky Facebook ZŠ Špičák
Pohádková stezka

Pohádková stezka

  • Radka  Vrabcová

Radka Vrabcová

23. 6. 2024

Na středu 19. 6. připravily paní vychovatelky pro děti ze školní družiny a jejich rodinné příslušníky Pohádkovou stezku.


Touto akcí jsme se všichni chtěli společně rozloučit se školním rokem.

Stezka vedla z ulice Lužická, dále pak lesem kolem Špičáku a přes louku zpět. Každá rodina dostala na startu kartičku s barevnými okénky. Děti musely cestou odpovědět na mnoho pohádkových otázek, aby získaly potřebná písmenka k rozluštění tajenky. Kromě luštění děti cestou potkaly mnoho pohádkových postav, ve které se proměnily všechny paní vychovatelky a některé paní asistentky. A tak se bylo možné cestou setkat s čerticí, lesní vílou, včelkou, čarodějkou, Sněhurkou….. V cíli na kluky i holčičky čekala u Perníkové chaloupky Mařenka, která rozdávala „perníčky“ v podobě pytlíčků s překvapením a taky s plackou, na které byly různé pohádkové postavy. Ta bude dětem připomínat nezapomenutelný den! Odpoledne bylo totiž i velkým dobrodružstvím, protože jsme všichni pořádně zmokli! Ale i tak to bylo krásné odpoledne!

„Zazvonil zvonec a pohádky je konec“ - bylo zněním tajenky. Brzy zazvoní naposledy i zvonek školní a pak už hurá na prázdniny.