Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
POKOS ve škole

POKOS ve škole

  • Pavel Hegr

PhDr. Pavel Hegr

26. 1. 2024

Ve středu 24. ledna 2024 proběhl na naší škole program Armády České republiky, který je znám pod zkratkou POKOS (Příprava občanů k obraně státu).


Akci organizuje odbor komunikace Ministerstva obrany ve spolupráci s 31. plukem radiační, chemické a biologické obrany z Liberce.

Žáci 8. a 9. tříd se během dopoledne dozvěděli mnoho zajímavých informací o tom, co armáda je, k čemu slouží, jak může pomáhat. Také kdo všechno v armádě může být anebo co je to zahraniční mise. V praktických ukázkách si vyzkoušeli základy první pomoci. Dozvěděli, co dělat při úniku chemických látek.

Součástí projektového dne byla i prohlídka vojenské techniky – speciální průzkumné chemické Iveco, armádní sanitka, Toyota Hilux nebo nákladní Tatra.

Děti z 1. stupně a 6. ročníků se zapojily svými obrázky s vojenskou tematikou do výtvarné soutěže, nejlepší práce byly vyhodnoceny samotnými vojáky a odměněny dárky.

Vážíme si toho, že příslušníci armády zavítali na naši školu, a děkujeme jim za nasazení, s jakým našim žákům přiblížili problematiku obrany státu a ochrany člověka za mimořádných situací.