Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Projektové dny na SPŠ

Projektové dny na SPŠ

  • Dana  Bílá

Mgr. Dana Bílá

26. 2. 2022

Během února všichni deváťáci se svými třídními zavítali na Střední průmyslovou školu v našem městě. Celé dopoledne bylo perfektně připraveno tak, aby si žáci ve skupinách prošli budovu školy, její odborné učebny a prohlédli si vybavení dílen.


Samozřejmě nechyběl ani doprovodný program, při němž si budoucí studenti mohli prakticky vyzkoušet své technické dovednosti a doplnit si i některé poznatky, např. o šíření zvuku. Velké pozornosti se těšily stavebnice sloužící k sestrojení robotického autíčka, zajímavé bylo také naprogramování cest robotických berušek. Skvělé bylo to, že si naši žáci mohli zkusit pracovat s nově pořízeným robotickým ramenem Uršulou. Každý jednotlivý pohyb robota se nejdříve ručně nastavil a postupně se zaznamenával do počítače. Uršula pak předvedla finální operaci-přesouvání míčků do připraveného boxu. Pedagogičtí pracovníci dětem objasnili, jak se budou už v blízké budoucnosti roboti stále více uplatňovat, stejně jako jim blízké obory a odvětví. Bude proto dobře, když si někteří naši deváťáci zvolí právě tuto školu, kde získají potřebné znalosti a dovednosti v oboru, který má velkou budoucnost.