Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Putování za skřítkem Paletkou

Putování za skřítkem Paletkou

  • Květoslava  Hradecká

Květoslava Hradecká

25. 10. 2023

Všechny děti z přípravných tříd se úterní dopoledne vyrazily učit do přírody. Velké podzimní téma Hledáme skřítka Podzimníčka přímo nabízí trávit čas venku a pracovat s přírodninami, které se během podzimu vybarvují do pestrých barev.


Na děti čekalo několik úkolů. Po cestě pod kopec Špičák si děti zopakovaly dopravní značky a pravidla správného přecházení. Připomněly si po cestě některé stromy, o kterých si ve škole povídaly a pak už na ně čekaly úkoly skřítka Paletky. Nejprve to bylo zkoumání kůry stromů pomocí frotáže, pak měření obvodu stromu. Děti už také vědí, k čemu slouží ukazatele a turistické značky. Na suchém kousku cesty se skládaly puzzle hub, vyzkoušeli jsme si, jak se kouká dalekohledem. Procvičili jsme na tom pojmy daleko a blízko, také si každý si po cestě přidával přírodniny na svou podzimní paletku. V lese bylo pro děti ukryto 12 obrázků, které si postupně odškrtávaly na své kartě a jsme zvědaví, kolik si jich do zítra zapamatujeme. Tou správnou tečkou na závěr bylo hledání ukrytého pokladu, který jim skřítci Podzimníčci nechali na tajném místě, ke kterému nás dovedlo několik indicií. Počasí nám přálo, a tak pořádně vyvětraní a v nohách s několika kilometry jsme se vrátili na dobrý oběd do školy.