Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Rekordní 15. ročník šKRPÁLu

Rekordní 15. ročník šKRPÁLu

  • Eva Nohýnková

Mgr. Eva Nohýnková

19. 5. 2019
Turistický pochod pro širokou veřejnost, pořádaný již po patnácté, proběhl v sobotu 18. května. Projít krátkou trasu či zdolat dlouhou trasu pěšky nebo na kole přišli současní i bývalí žáci školy, jejich rodiče i prarodiče, příbuzní i známí zaměstnanců školy i školní jídelny, i další přátelé naší školy. Mezi ně patřili několika měsíční miminka v kočárcích, čtyřletý Martínek, který sám ušel dlouhou trasu, šestiletá Lenka, která v doprovodu svých rodičů ujela dlouhou trasu na kole.

To byli praví hrdinové, protože dlouhá trasa měřila bezmála 15 kilometrů. Zájemci dorazili nejen ze sídliště Špičák a České Lípy, ale i z Prahy, Slaného, Děčína, Doks, Volfartic, Nového Boru, Zákup, Jestřebí, Holan, Kravař, Mimoně a dalších okolních měst a vesnic. Jako každý rok doprovázelo své páníčky i několik psů. Všech zapsaných účastníků bylo rekordních 398. Velkou účast nasvědčovaly už ranní fronty u zápisu na trasy. Pomocníci z řad žáků se snažili, ale tak velké množství zájemců odbavit chvíli trvalo. Museli je zapsat do startovních listin, za drobné startovné vydat kartičku s pokyny na cestu a místy pro razítka za splněné úkoly a nezbytnou sušenku na posilněnou na cestě.
Navrátivší si pochvalovali soutěže na stanovištích: zatloukání hřebíků, hod škrpálem, poznávání pohádkových bytostí, hmatové a čichové poznávání, hod na cíl, skok přes švihadlo, anglická slovíčka, zeměpisné pojmy, mineralogii a češtinářské kvízy. Za námahu dostávali razítka a potom pamětní list a medaili.
Při posezení v cíli se snědlo 30 kilogramů vuřtů a vykrájelo devět bochníků chleba.
Účast těch, co chodí na šKRPÁL pravidelně, i těch, kteří přišli poprvé, nás moc potěšila. Poděkování za zdařilou akci patří všem, kteří se na její realizaci podíleli. Zaměstnancům školy i jejich rodinným příslušníkům i pomáhajícím žákům.
Akce se konala za finanční účasti Libereckého kraje.