Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Školní Den Země

Školní Den Země

  • Aleš Flusek

Ing. Aleš Flusek

25. 4. 2024

Tak jako v předchozích letech proběhl ve středu 24. 4. školní Den Země. Děti přípravných, prvních, druhých a třetích tříd navštívily připravená stanoviště, na kterých žáci 9. D představili břízu, jabloň, ale také straku a strakapouda, ptáky, kteří se vyskytují v našem areálu školy.


Na místě plném plyšových lidoopů byly děti seznámeny s touto skupinou nám nejbližších živočichů a na stanovišti s ekologickým jednorázovým nádobím viděly např. pravý bambus, na jehož mohutný stonek (stéblo) se mohly zavěsit, aniž by praskl.

Žáci čtvrtých až pátých tříd, se svými třídními učiteli, vyrazili nebo ještě vyrazí na připravenou trasu do městském parku, kde plní různé úkoly, jejíchž cílem je přiblížit tuto velmi cenou lokalitu dětem. Zjišťují zde, co zde roste za stromy a keře. Také se seznamují s historií parku a osobnostmi našeho města.

Den Země si připomínáme i při různých vyučovacích hodinách, neboť Země je naše planeta, kterou si musíme chránit, pokud zde máme spokojeně a v klidu žít.

Řada tříd se také zapojila do výzvy, Ukliďme Česko, za což jim patří, stejně tak i jejich třídním učitelům, veliké poděkování.

V neposlední řadě děkujeme žákům 9. D, kteří svým příkladným vystupováním na stanovištích, a pěkným vztahem k mladším spolužákům, přispěli k zdárnému průběhu školního Dne Země.