Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Slavné sportovní vítězství a skvělá reprezentace naší školy

Slavné sportovní vítězství a skvělá reprezentace naší školy

  • Jakub  Hrdina

Jakub Hrdina

1. 10. 2021

„Jeden za všechny, všichni za jednoho.“ To bylo heslo, kterým se řídily naše dvě běžecké štafety.  

Dne 25. 9. 2021 se konal již tradiční běžecký závod City Cross Run & Walk pořádaný městem Česká Lípa. Naše škola vyslala do boje 2 štafety a tím obsadila obě vypsané kategorie. Štafeta tvořila celkem 7 členů.  


V mladší kategorii se závodu zúčastnili žáci 5. ročníků a dokonce i žákyně 3. ročníku, které patří velký dík, přestože se jí závodit příliš nechtělo. V mladší kategorii nás reprezentovali: Petra Trhlínová, Filip Ešner, Enerelt Amarjargal, Jakub a Matěj Blažkovi, František Černý a Luisa Ešnerová. Všem patří velké poděkování za předvedený výkon a velmi dramatický průběh závod. V konečném účtování obsadili krásné 2. místo. 

Po mladší kategorii přišla na řadu starší. Před závodem panovala dobrá nálada, ale ve vzduchu byla cítit nervozita a odhodlání urvat co nejlepší výsledek. Zazněl startovní výstřel.  

Nejprve se na trať vydal náš nejmladší účastník Vojtěch Kafka ze 7. C. Vojta neměl jednoduchý úkol. Udržet naši štafetu s čelem závodu nebylo jen tak, protože ostatní školy měly velmi silné obsazení na prvních úsecích. První předávka na první příčce a drama se začalo stupňovat. Druhý a třetí úsek jsme drželi krok s těmi nejlepšími. Na čtvrtém úseku jsme se opět posunuli směrem k čelu závodu. Pátý úsek rozbíhal Tomáš Šafařík z 8. A, který naši štafetu opět vrátil na první pozici. V šestém úseku už jsme se pomalu blížili cíli. Poslední předávka a poslední úsek absolvoval Jonáš Samek v nejrychlejším čase a tím potrhl naše vítězství. Tým složený převážně z žáků 8. A 9. ročníků byl: Vojtěch Kafka, Jan Skládaný, Michaela Wortnerová, Šimon Korous, Tomáš Šafařík, Pavel Košnar a Jonáš Samek, předvedl obdivuhodný výkon. Všichni výše jmenovaní na trase nechali vše, co v sobě měli. 

Krásný sportovní den jsme zakončili společnou fotografií, rozdáním cen a převzetím pohárů za 1. a 2. místo. Jejich výkon si zaslouží obdiv nás všech a jistě bude inspirací pro další žáky naší školy.