Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Šlechta potrápila osmáky

Šlechta potrápila osmáky

  • Věra  Píchová

Mgr. Věra Píchová

21. 2. 2022

Měsíc leden je pravidelně spjat se školním kolem olympiády z dějepisu. Letos tomu nebylo jinak. A tak se jednoho odpoledne sešlo několik dějepisu chtivých osmáků, aby potrápili své hlavy. 


Téma letošního zadání znělo: Šlechta v proměnách času. A proto na fotografiích poznávali různé šlechtické stavby jako jsou tvrz či letohrádek, z dobových obrázků odhadovali zábavu šlechty, ale i významné události českých dějin – například popravu 27 účastníků protihabsburského odboje v roce 1621.

Nejlépe si s náročným zadáním poradila Natálie Šachová z 8. C. Na paty jí šlapal Vojtěch Veselý z 8.D. Oba postupují do okresního kola, které se bude konat v březnu. A jelikož je dnešní doba dost nevyzpytatelná, do pozice náhradníků, pokud by Vojta s Natkou nemohli, se díky svým dobrým výsledkům dostali Eliška Bergmanová a Patrik Lebeda, oba z 8. B.

Všem zúčastněním děkujeme, že ve svém volnu řešili dějepisné rébusy. A postupujícím držíme palce, aby sebe i naši školu dobře reprezentovali.