Mgr. Lenka Kolstrunková
V rámci projektu „Ovoce do škol“ dostali žáci ochutnávkový koš s jablky. Každý žák si vzal jablko na ochutnávku.
A jelikož jablíček bylo hodně, ihned nás napadl nápad jablka spotřebovat trochu jinak. A tak jsme se dohodli, že zbytek jablíček spotřebujeme na štrůdly a jiné jablečné dobroty.
Ve středu jsme si do školy donesli další potřebné suroviny na upečení štrůdlů a lívanečků s jablky.
Ve školní kuchyňce jsme se rozdělili do skupinek a pustili se do přípravy pochoutek. Jedna skupinka připravila těsto na lívanečky a začali s pečením. Ostatní skupinky připravili 6 štrůdlových závinů s různými jablečnými náplněmi doplněné - kakaem, rozinkami, mandlemi a vlašskými ořechy.
Po vychladnutí jsme si pochoutky rozdali a snědli. A důkazem našeho kuchařském umění bylo, že se po všech jablečných dobrotách jen zaprášilo.