Bakaláři Office 365 Jídelníček Výuka na webu Kroužky Facebook ZŠ Špičák
Štrůdlování v 2. D

Štrůdlování v 2. D

  • Lenka  Kolstrunková

Mgr. Lenka Kolstrunková

15. 5. 2023

V rámci projektu „Ovoce do škol“ dostali žáci ochutnávkový koš s jablky. Každý žák si vzal jablko na ochutnávku.


A jelikož jablíček bylo hodně, ihned nás napadl nápad jablka spotřebovat trochu jinak. A tak jsme se dohodli, že zbytek jablíček spotřebujeme na štrůdly a jiné jablečné dobroty.

Ve středu jsme si do školy donesli další potřebné suroviny na upečení štrůdlů a lívanečků s jablky.

Ve školní kuchyňce jsme se rozdělili do skupinek a pustili se do přípravy pochoutek. Jedna skupinka připravila těsto na lívanečky a začali s pečením. Ostatní skupinky připravili 6 štrůdlových závinů s různými jablečnými náplněmi doplněné - kakaem, rozinkami, mandlemi a vlašskými ořechy.

Po vychladnutí jsme si pochoutky rozdali a snědli. A důkazem našeho kuchařském umění bylo, že se po všech jablečných dobrotách jen zaprášilo.