Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Učíme se s geodeskami

Učíme se s geodeskami

  • Iveta  Honzejková

Mgr. Iveta Honzejková

6. 2. 2024

Páteční matematika byla v 1. B tak trochu jiná. Na úvod jsme si zahráli matematickou hru a poté jsme se pustili do nového učení.


Pracovali jsme s geodeskami. Každý z nás dostal na lavici svoji destičku a pytlíček plný různě dlouhých gumiček. Nejprve jsme si řekli, jak se s destičkami a gumičkami zachází. Naším prvním úkolem bylo skládání číslic od 0 do 8. Zvládli jsme to úplně všichni, přestože vidění číslic se velmi lišilo. Následovaly geometrické tvary, zatím jen ty základní. Zvládnuto.

Můžeme se posunout k dalšímu úkolu a to byly obrázky na předloze. Každý žák vyzkoušel obrázek z předlohy přenést za pomocí gumiček na destičku a následně ho zakreslit do tečkované sítě. Zde už byla velmi znatelná rozdílnost jednotlivých dovedností u dětí. Všichni se s tím ale statečně prali a svůj úkol zvládli.

Děti v této hodině procvičovaly jemnou motoriku, trpělivost, vizualizaci. Práce je velmi bavila a těší se, že si dokončí další obrázky, které jim ještě zbývají.