Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Objevujte s námi: ZOOkoutek

Objevujte s námi: ZOOkoutek

  • Daniela  Doležalová Golisová

Mgr. Daniela Doležalová Golisová

7. 2. 2024

Ve škole bývají prostory veřejně známé, přístupné, ale také nečekané. Jednu z těch nečekaných jsme s 1. D nedávno navštívili. 


Pan učitel Ing. Flusek učí přírodovědu na 2 stupni. V průběhu let nasbíral velkou spoustu roztodivných přírodnin a také různých nižších živočichů. Všechny tyto zajímavosti můžete dnes vidět v tajuplné místnosti, které se u nás skromně říká zookoutek. 

Kdo by čekal několik terárií a pár přírodnin, ten by se hodně spletl. Když jsme do zookoutku vstoupili, tak první silný dojem byl, že jsme vlezli někam do vyhřáté koupelny. Takové tam bylo vlhké teplo. Další silný vjem nás doslova praštil přes nos. Zvířata v zookoutku vydávají různé pachy. Někdo by řekl, že prostě zapáchají, ale po krátké chvíli jsme si zvykli. Třetí silný dojem jsme si užili, když nám pan učitel začal ukazovat, předvádět a představovat vše, co jsme zde mohli najít. Páni, tady je tolik věcí k objevování: plyšové modely zvířat, ale takové, které se v obchodě běžně neprodávají jako např. leguán, jeseter, žába a jiní, živí tvorové v teráriích (gekončík, sklípkan, hadi, mloci, žaby, ryby), přírodniny z exotiky (semena obvyklá i neznámá, rostlinná vlákna a výrobky z nich), soubor pěstovaných plodin (např. různé druhy obilnin v originálních sáčcích, jak si je můžete koupit v obchodě, nebo taky plastové modely různých plodů), velké množství modelů hmyzu  z plastu, také  minerály, mušle, zvířecí kosti, kostry. Nachází se zde i mimořádné rostliny jako je kávovník a např. i rostlina citlivá na dotek, která nám předvedla, jak se sama začne hýbat. Zdaleka nemůžeme vyjmenovat, co vše je v zookoutku. Je toho opravdu hodně. Takovou sbírku by mu záviděl i Brumbál z Bradavic. Ale co je víc než zjevné je, že se pan učitel o vše s velkou péčí a láskou stará.  A my jsme si užili setkání s trochou tajemství. A určitě to nebylo naposledy.