Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Vánoční Wroclaw

Vánoční Wroclaw

  • Veronika  Svobodová

Mgr. Veronika Svobodová

9. 12. 2021

Dne 1. 12. 2021 v 7:00 vyrazil autobus plný dětí a paní učitelek do Polska, do Wroclawi, česky do Vratislavi.

Paní učitelky Iveta Truhlářová, Alena Zelinková, Veronika Svobodová vyrazily se 40 dětmi vstříc vánoční atmosféře u našich sousedů.


Po celou dobu výletu nás doprovázela paní průvodkyně z cestovní kanceláře Kristof, díky které jsme se my všichni dozvěděli nejrůznější zajímavosti o Wroclawi. Například nás všechny zaujali malincí bronzoví trpaslíci, kteří se nachází na každém rohu města. Původně šlo o dílo čítající 100 trpaslíků autora Tomasze Moczkeho jako symbol odporu komunistického režimu a utlačování lidí. První trpaslík ve městě spatřil světlo světa v roce 2005. Trpaslíci se stali miláčky města a nyní jich je v celé Wroclawi přes 300.

Po výpravě za památkami jsme se vydali na náměstí s vánočními trhy. Stánky byly rozsety všude, kam jsme dohlédli. Počasí zpočátku nepřálo, chvíli pršelo, ale nakonec vysvitlo sluníčko a všichni si vánoční atmosféru náramně užili. Děti byly nadšené, oči jim zářily, když si kupovaly nejrůznější dobroty nebo věci rozmanitého druhu na památku. U dětí na plné čáře zvítězily plyšové čepky s dlouhýma ušima .

Pohodovou vánoční exkurzi jsme zakončili odjezdem z Polska přibližně ve tři hodiny a milý pan řidič nás dovezl ke škole v 19:00.

Věřím, že všechny vánoční atmosféra navnadila na naše Vánoce a že si všichni exkurzi do Wraclawi náležitě užili.

Že by příští rok opět vánoční Wroclav?