Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Velikonoční zajíček

Velikonoční zajíček

  • Radka  Vrabcová

Radka Vrabcová

18. 4. 2022

Pod tímto názvem se ve středu 13. 4. vydaly děti z 5. oddělení školní družiny na pěší výlet, který vedl od Špičáku ke stezce vedoucí směrem na Písečnou.


Cestou děti plnily vědomostní i pohybové úkoly související s jarem a Velikonocemi. Za každý splněný úkol pak sbíraly barevné nálepky na papírové vajíčko, do kterého se schoval zajíček. Nejvíce zábavy jsme si užili v soutěžích s vařenými vajíčky ve skořápce. Za nasbírané nálepky pak byli všichni odměněni bonbóny. A navíc jsme před cestou obdrželi dopis od velikonočního zajíce Chundelatého pírka, který nás cestou sledoval a naše úsilí odměnil i on. Na konci našeho putování nám ukryl poklad, který jsme úspěšně našli. Vzhledem k blížícímu se Velikonočnímu pondělí si chlapci s sebou vzali i pomlázky a vyšlehali své spolužačky. Holčičky je pak odměnily sladkou koledou. Bylo to velmi hezké odpoledne. Cestou do školy jsme si přeříkávali koledy, sdělovali si dojmy a těšili se na další velikonoční zážitky.