Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Výlet ke krmelci

Výlet ke krmelci

  • Radka  Vrabcová

Radka Vrabcová

25. 1. 2023

Skupina dětí ze školní družiny se v pátek, 21. 1., vypravila na pěší výlet ke krmelci na Svárově. Chtěli jsme poznat další kout našeho města a tak jsme se vydali právě tímto směrem. 


Donést ptáčkům a zvěři něco na zub, aby v zimě nestrádali, bylo naším dalším cílem. Vybaveni kaštany a žaludy, které jsme střádali během podzimu a také množstvím jablíček, mrkví, lojových koulí a pytlíky s obilím jsme zásobili krmelec. Za toto děkuji rodičům!

 V týdnu před výpravou jsme si o životě zvěře v zimě povídali a také se učili rozpoznávat stopy ve sněhu. Naše kluky stopování zaujalo natolik, že do lesa šli s výbavou dalekohledů a příruček o stopování.  Na začátku cesty zkoumali metr po metru a vzorky zmrzlých stop chtěli z výpravy odnášet s sebou. Naštěstí od toho po domluvě upustili, jinak se z výletu stala expedice a na výpravě jsme ještě dnesJ. Také jsme se při zpáteční cestě podívali k budově Hasičského sboru v České Lípě. Další zájem našich kluků- někteří navštěvují kroužek hasičů. A mimo to, se děti dosyta vyřádily! Měli jsme krásné pravé zimní počasí a urazili 8 kilometrů. Mám radost, že děti mají kondici, všichni vše v pohodě zvládli. Také mě těší jejich zájem o přírodu a o naše okolí…. Navíc jako bonus, bylo poděkování holčiček - odcházely s poděkováním za hezký výlet.