Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Za lvem do knihovny

Za lvem do knihovny

  • Iveta  Honzejková

Mgr. Iveta Honzejková

15. 2. 2023

Ve středu 8. 2. jsme šli do knihovny na Špičák. Paní knihovnice Janička pro nás měla připravenu zajímavou aktivitu s knihou. 


V knihovně jsme se rozdělili do dvou skupin. Paní učitelka nám knihu ukázala, ale zakryla název knihy. Vymýšleli jsme název a o čem kniha bude. Poté dostala každá skupina od paní knihovnice 10 obrázků a měla za úkol je seřadit podle toho, jak by asi příběh probíhal. V každé skupině se našel někdo, kdo s něčím nesouhlasil. Bylo těžké se dohodnout a seřadit obrázky do nějaké osnovy. Jedna skupina si všímala i detailů na obrázcích. 

Když jsme složili obrázkovou osnovu měli jsme za úkol napsat podle ní příběh. To bylo ještě těžší. Už jenom vymyslet název příběhu. U toho jsme se dost dohadovali. Pak jsme se nemohli dohodnout, kdo bude psát. Nakonec jsme ale všichni nějaký příběh napsali. Jedna skupina trochu slabší, druhá skupina trochu lepší. Pro všechny to byl ale zapeklitý úkol. Nejtěžší bylo seřadit obrázky a dohodnout se na ději příběhu.

Pracovali jsme s knihou autorky Michele Knudsenové – V knihovně je lev. Po přečtení příběhů jsme si ukázali správné pořadí obrázků podle knihy. K našemu zjištění jsme moc chyb neudělali. Stručně nám byl představen obsah knihy. Tady jsme se v některých bodech rovněž shodli s knihou. Práce to byla náročná, ale bavilo nás to. I poučení jsme v knize našli.

K. Moserová, L. Blahová
(žákyně 5. B)