Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
ZÁPIS DO 1. TŘÍD NA ZŠ Špičák

ZÁPIS DO 1. TŘÍD NA ZŠ Špičák

  • Jitka  Šťástková

Jitka Šťástková

3. 5. 2022

V pátek 29. dubna navštívili naši školu budoucí prvňáčkové se svými rodiči. Důvod byl prostý. Přišli složit svou „první velkou životní zkoušku“. Konal se totiž zápis do 1. tříd. 


Paní učitelky s radostí uvítaly prezenční formu zápisu a ochotně se dětem věnovaly. Posouzení školní zralosti bývá často oříškem, a tak rodiče rádi využili příležitosti popovídat si s paní učitelkou o připravenosti dítěte do školy. Děti předvedly své řečové dovednosti, vyprávěly pohádku, přednášely básničku, počítaly obrázky, poznávaly geometrické tvary a kreslily postavu. Za odměnu obdržely pamětní list a vybraly si dárek vyrobený dětmi z naší školy.

Většina dětí pracovala se zaujetím, a tak se určitě rádi vrátí do školy na tzv.: „Školu nanečisto“, kdy se 14. června sejdou v budoucích prvních třídách se svými třídními učitelkami a vyzkouší si připravenost na školní docházku. Věříme, že dětem elán a nadšení, s jakým přišly k zápisu, dlouho vydrží a přejeme jim spoustu radosti, úspěchů a spokojenosti.

za kolektiv učitelů 1. st. Mgr. Jitka Šťástková