Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Život v areálu školy – druhá část

Život v areálu školy – druhá část

  • Aleš Flusek

Ing. Aleš Flusek

14. 6. 2020

Dnes se zmíníme o drobných pěvcích, kteří hojně osídlili areál naší školy. Sledování a focení těchto ptáčků je velmi náročné, neboť jsou malí a zejména velmi pohybliví a čiperní. Navíc jak se stromy více a více olisťují, je jejich pozorování čím dál obtížnější.


Přesto se podařilo zachytit přítomnost sýkory koňadry a její příbuzné sýkory modřinky. Byla pozorována i sýkora uhelníček, ale bohužel se ji nepodařilo vyfotit. Krásným „úlovkem“ je fotografie stehlíka obecného, kdy bylo zjištěno, až po stažení fotky do počítače, že vytahuje nitku z vykukující netkané textilie. Zřejmě na stavbu svého hnízda.

Registrujeme zde také hýla obecného a zachycený byl i rehek zahradní při svém zajímavém zpěvu. Na pítko se přišel osvěžit zvonek zelený a neuvěřitelnou náhodou byl zachycený i budníček.

Rozhodně to nejsou všichni pěvci, kteří zde žijí, a tak se i nadále budeme snažit i další druhy zdokumentovat. Rozhodně víme, že k nám občas zalétá sojka. Nad naším areálem pravidelně přelétají rorýsi z řádu svišťounů, jejichž zachycení na fotku je téměř nemožné pro jejich rychlý let.